Η υιοθεσία ένος σκύλου

Η υιοθεσία ενός σκύλου

Όταν αποφασίζετε να υιοθετήσετε έναν ημίαιμο σκύλο ή ένα σκύλο γενικότερα που έχει ζήσει μόνος στους δρόμους ή έχει διασωθεί θα πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι και πρόθυμοι για την επιλογή σας αυτή!

Πρώτον γιατί είναι αρκετά ταλαιπωρημένα ώστε να αλλάζουν διαρκώς οικογένειες, δεύτερον γιατί κάποια είναι ακόμα πιο ευαίσθητα σε θορύβους φωνές και οποιαδήποτε απότομη κίνηση, τρίτον γιατί είναι ζώα που χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο προσαρμογής και περισσότερη υπομονή από εσάς. 

Να μην παίρνετε σκύλο όταν δεν έχετε προπάντων την θέληση και την υπομονή!! Δεν είναι παιχνίδια ούτε είναι ρομπότ να εκτελούν εντολές. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που δίνουν πραγματικά χρόνο και ευκαιρίες σε ορφανά ζώα. Να ρωτάτε την οικογένεια σας να είναι σύμφωνοι όλοι, να ζητάτε από την φιλοζωική πληροφορίες, να ακούτε τον εκπαιδευτή που είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει, να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στο ζώο, είναι τρισάθλιο να αναλαμβάνεται ζώα και μετά από 3 – 7 μέρες το πολύ 1 μηνά να τα επιστρέφεται πίσω!!! 

Να ξέρετε ότι κανένα σκυλί δεν φταίει, κανένα σκυλί δεν θέλει να σας δυσαρέστηση, κανένα σκυλί δεν κρατάει κάκια, κανένα σκυλί δεν γεννήθηκε κακό.
Είναι αξιέπαινο να μπορείτε να έχετε στην οικογένεια σας 2 και 3 σκυλιά, μα περισσότερο από όλα όταν παίρνετε μια τέτοια απόφαση να μπορείτε να δώσετε αγάπη και χρόνο!!!
Τα σκυλιά είναι πανέξυπνα, ζουν για την δική σας ικανοποίηση, τους αρέσει να παίζουν, να σας γλύφουν, να σας κάνουν χαρές, να σας υπακούν και να είναι διπλά σας μια ζωή. Προσφέρουν ψυχική ξεκούραση, αντισώματα και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά σας, χαρά στο σπίτι και μια ατελείωτη φιλία που ποτέ δεν θα σας προδώσει. Το πως θα το καταφέρετε όλο αυτό εξαρτάται από τον χρόνο σας την υπομονή σας την διάθεση σας και την αγάπη σας για αυτά. Μέσα από όλα αυτά καλύτεροι άνθρωποι γίνεστε εσείς.. ουσιαστικά αυτά διδάσκουν εμάς!!!

Προτού λοιπόν αποφασίσετε να πάρετε κάποιον σκύλο.. ρωτήστε καλά το μέσα σας, αυτό θα σας καθοδηγήσει.


by HeadsTails DogGrooming-DogTraining

Ενδιαφέρομαι

Σχετικά περί υιοθεσίας