Εθελοντική Βοήθεια

Πώς μπορώ να προσφέρω στα αδέσποτα;

Μπορεί να είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τα μηνύματα στο Facebook ή δημοσιεύσεις σχετικά με τα χαριτωμένα μικρά κουτάβια και τα γατάκια που έχουν ανάγκη από μόνιμα σπίτια. 
Αρκετοί όμως από εμάς -αν και πολύ θα ήθελαν να παρέχουν σπίτια για τα ζώα που έχουν ανάγκη, μερικές φορές δεν μπορούμε να αναλάβουμε τέτοια ευθύνη λόγο του τρόπου ζωής μας ή κάποιων μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Είναι καλύτερα να είστε ειλικρινείς με τις δυνατότητες σας εξαρχής, από το να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι και λόγω αδυναμίας να πρέπει μετά από λίγο να το επιστρέψετε.
Στην Ελλάδα ο αριθμός των κατοικίδιων ζώων που έχουν ανάγκη, φαίνεται να αυξάνεται σταθερά. 
Όμως, ακριβώς όπως μπορείτε να κάνετε κάποια φιλανθρωπία σας, χωρίς να γράψετε μια μεγάλη επιταγή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βοηθήσετε.

Εάν λοιπόν δεν μπορείτε να προσφέρετε ένα μόνιμο σπίτι σε κάποιο από τα πολλά αδέσποτα ζώα, έχετε πολλές άλλες ευκαιρίες να συμμετάσχετε ενεργά για να βοηθήσετε αυτά τα ζώα να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Σαν πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε.
Εάν μπορείτε να διαθέσετε μονάχα κάποιες ώρες από την Κυριακή σας και αυτό είναι όλο, απλά να είστε ειλικρινής. Πείτε “Έχω μια Κυριακή. Πώς μπορώ να βοηθήσω;” Οποιαδήποτε βοήθεια από σας είναι πολύτιμη.

Διαβάστε παρακάτω 5 τρόπους να βοηθήσετε, χωρίς να προσφέρετε ένα μόνιμο σπίτι.
• Δωρίστε αντικείμενα: Παλιά πετσέτες, κουβέρτες, σπιτάκια, παιχνίδια για κατοικίδια ζώα, λουριά… ακόμα και οι εφημερίδες είναι σημαντικά. Συλλέγετε αντικείμενα από τη γειτονιά σας και κάντε μια μαζική μηνιαία δωρεά. 


• Βοηθείστε ενεργά: Προσφερθείτε για εθελοντική εργασία .Τώρα το καλοκαίρι αλλά και τους χειμερινούς μήνες τα αδέσποτα έχουν ανάγκη για δροσερό νερό και φαγητό. Σας περιμένουμε να μοιραστούμε τις αποστάσεις. Επίσης περπατήστε τα σκυλάκια που έχουμε σε φιλοξενίες ( χρειάζονται πολύ αγάπη και ανθρώπινη συντροφιά) , βοηθήστε στη φωτογράφηση τους για τις αγγελίες υιοθεσίας, συζητήστε μαζί μας με πιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε . 


• Πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις μας: δηλώστε μας τη ηλεκτρονική σας δ/νση να σας ενημερώνουμε και ελάτε με τους φίλους σας μαζί.Σίγουρα θα βρείτε κάποια εκδήλωση να ταιριάζει στο πρόγραμμα σας. Θα πείτε τον καφέ σας και ταυτόχρονα θα βρείτε αντικείμενα μεταχειρισμένα και μικρούς θησαυρούς σε πάρα πολύ οικονομικές τιμές! Και μην ξεχνάτε ότι και τα δικά σας μεταχειρισμένα ρούχα, τσάντες ή βιβλία θα μπορούσαν να πουληθούν για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες των αδέσποτων. 


• Εικονική Υιοθεσία: Γίνετε εικονικοί γονείς! Βρείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας, ζωάκια που έχουν ανάγκη από χρήματα για την θεραπεία ή απλά την συντήρηση τους. Με ένα μικρό ποσό -ίσο με 4-5 καφέδες!- μπορείτε να βοηθήσετε ένα κατοικίδιο μέχρι να βρεθεί γι αυτό ένα μόνιμο σπίτι. Τον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να βγάζετε βόλτα το σκυλάκι που έχετε ‘υπό την προστασία σας’, να ενημερώνεστε για την υγεία του και να το ‘προωθείτε’ όσο μπορείτε σε μια μόνιμη οικογένεια. 

• Αναζητήστε στο Internet: Στo facebook, αλλά και στο web μας συχνά κάνουμε έκκληση ,για περιστατικά που απαιτούν άμεση βοήθεια. Είτε είναι ανάγκη για φάρμακα, είτε μεταφορά και συνοδεία ενός τραυματισμένου ζώου στο κτηνίατρο, είτε είναι οικονομική συνεισφορά για κάποιο επείγον χειρουργείο κλπ. Η βοήθεια σας να είστε σίγουροι ότι είναι πολύτιμη!

Ενδιαφέρομαι

Σχετικά περί υιοθεσίας